Kwasy Tłuszczowe Omega 3 - Ranking Najlepszych Produktów

Kwasy Tłuszczowe Omega 3 - Ranking Najlepszych Produktów

UWAGA! Zalecamy kupowanie zaprezentowanych produktów w dobrych sklepach internetowych. Otrzymujemy informacje, że na serwisach aukcyjnych pojawiły się podrobione produkty.

Czy Omega 3 pomaga w leczeniu nowotworów?

Kwasy tłuszczowe Omega 3 wciąż są poddawane badaniom naukowym, które to rok rocznie pokazują co raz to nowe pozytywne skutki ich działania na ludzki organizm. Od dawna wiadomo, że ich regularne spożywanie poprawia działanie układu krwionośnego, wpływają na obniżenie cholesterolu i ciśnienia krwi. Jak przekonują specjaliści spożywanie odpowiednich ilości kwasów omega 3 może pomóc w walce z nowotworem.

W Norwegii – kraju nad wyraz rozwiniętego rybołówstwa – naukowcy przeprowadzili badania, których celem było stwierdzenie zależności rozwoju choroby nowotworowej u osób, które spożywają olej z wątroby dorsza. W badaniach tych wzięło udział ponad 60 tysięcy kobiet, u których zdiagnozowano głównie raka płuc . Mimo początkowego sceptycznego nastawienia świata naukowego, efekty tego eksperymentu zadziwiły wszystkich. Okazało się, że codzienne stosowanie oleju z wątroby dorsza przez rok, zmniejsza aż o 44% ryzyko zgonu w przypadku raka płuc. A spożywanie kwasów tłuszczowych Omega 3 wychodzi nas dużo taniej, niż kosztowna chemioterapia. Do tego smaczniej. Nie wierzycie? Zdarzyło się Wam jeść coś z kuchni śródziemnomorskiej? Bogatej w smakowite ryby, egzotyczne owoce morza i kwasy tłuszczowe Omega 3.

Kwasy te przede wszystkim wzmacniają odporność naszego organizmu, także na choroby nowotworowe,a więc prostą sprawą jest fakt, iż dieta bogata w ryby znacznie zmniejsza ryzyko pojawienia się raka. A to obecnie w Polsce jest bardzo duże. Co godzinę 12 osób dowiaduje się o nowotworze z czego 9 niestety umrze. Co roku umiera z powodu nowotworu w naszym kraju 95 tysięcy osób. Liczba to tragiczna i chyba nikt nie chce dołączyć do tej smutnej statystki.

Warto więc zmienić swoją dietę na bardziej... tłustą. No, może nie dosłownie, ale warto wiedzieć, że najwięcej kwasów tłuszczowych Omega 3 posiadają ryby takie jak łosoś i śledź, a więc te bardziej tłuste. W tygodniu wystarczą Wam dwie porcje po 85 gram i wtedy możecie mieć pewność,że trzymacie rękę na „nowotworowym” pulsie.

Zobacz ranking najlepszych preparatów zawierających Omega 3